Історія Запорізького хлібокомбінату №1

   

          22 листопада 1947 року починає свою діяльність Запорізький хлібокомбінат  №1. До складу нового підприємства входять Верхне Хортицкая пекарня (обслуговує Верхню Хортицю і правий берег), а також хлібозавод №1 на вулиці Верхньої.  На хлібозаводі працює 6 печей. Виробнича потужність підприємства в 47-м-коді року :  80 тонн хліба і 2, 5 тонни булочних виробів.

        З роками виробництво механізувалося і автоматизувалося. Був введений в дію склад безтарного зберігання муки, проведені роботи по реконструкції печей під випуск бубличних виробів. У 1989 році, враховуючи попит населення, почалися роботи по реконструкції бублично-кондитерського цеху.                                Планувалося виробляти 4,5 тонн борошняних кондитерських виробів в добу. Цех був пущений в 1992 році. Надалі фінансування було припинене і проект модернізації залишився в незавершеній стадії. У 1996 році почалася приватизація підприємства, форма власності з державною перейшла в колективну. З 1997 року Запорізький хлібокомбінат 1 входить до групи компаній Хлібодар. У ринкових умовах акціонери і колектив підприємства змогли добитися модернізації підприємства і активного завоювання внутрішнього і зовнішніх ринків. На сьогодні на підприємстві працює порядка 270 чоловік, і випускається близько 9000 тонн продукції в рік.

 

«Запорізький хлібокомбінат №1» є одним з найбільших підприємств в Запорізькій області по виробництву борошняних кондитерських виробів.

На сьогоднішній день це сучасне підприємство з високомеханізованим і автоматизованим виробництвом, з власної атестованою лабораторією, з високими стандартами з контролю якості сировини і готової продукції, високо кваліфікаційними кадрами.

З метою задоволення потреб та очікувань споживачів щодо безпеки та якості виробленої продукції, створення позитивного іміджу, підвищення конкурентоспроможності підприємства.