Історія Запорізького хлібозаводу №5

       “Запорізький хлібозавод № 5” свою історію веде з кінця 1978 р. Проектна потужність заводу 115 т.сут., обладнаний 6-у потоково-механізованими лініями. 

  •      3 лінії череневого хліба; 
  •      1 лінія формового хліба; 
  •      2 лінії житньо-пшеничного хліба

     Спеціалізується на випуску хлібобулочних виробів, як масового виробництва, так і невеликих партій оригінальних виробів, використовуючи давні традиції і сучасні технології виробництва хліба. Робить наступні види продукції : хліб вищого сорту “Хортицкий”— хліб першого сорту Приморський заводський запорізький житньо-пшеничний хліб український Таврійський житній бородінський старослов’янський добрий На початку 90-х років підприємство стало здійснювати планову реконструкцію, під час якої була модернізована ділянка виробництва булочних виробів.

     Придбано сучасне устаткування виробництва Польщі і Словенії, що дозволило освоїти нові технології, розширити асортимент продукції і досягти високого рівня якості. Окрім цього, проводячи реконструкції ліній з виробництва масових сортів хліба. Нещодавно введена в експлуатацію нова лінія виробництва Бельгії з випуску формового хліба. Лінія цілком автоматизована, на ній використана європейська технологія випікання. Аналогів хліба, який випікається на цій лінії, в Україні немає. Вивчається досвід передових підприємств хлібопекарської галузі як України, так і близького і далекого зарубіжжя. Сьогодні йде підготовка до впровадження системи управління якістю продукції відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO 9001 : 2000. Ринок збуту ВАТ “Запорізький хлібозавод № 5” -у першу чергу, це ринок хлібобулочних виробів самого м. Запоріжжя і області, а також інших регіонів України – Дніпропетровського, Харківського, Полтавського але ін. Серед основних партнерів ВАТ “Запорізький хлібозавод № 5”, – мережі. Підприємство працює з 17 великими торговими мережами VIP- роздробу: ТОВ “ТК Кіт – 1”, ТОВ “АТБ Маркет”, ТОВ “Фоззи Осту”, ТОВ “Фоззи Січ”, ТОВ “Метро Кеш енд Кері Україна”, ПИИ “Біла – Україна”, ТОВ “Вавілон”, ТОВ “Реарди” але ін. ВАТ “Запорізький хлібозавод № 5” одним з перших в Україні впровадило яскраве барвисте пакування продукції. Сьогодні асортимент підприємства налічує близько 50 найменувань хлібобулочних виробів. Уся продукція виготовляється з натуральної високоякісної сировини без добавки хімічних поліпшувачів і консервантів. Для людей, які потребують спеціального живлення, виготовляються дієтичні вироби. Гордістю підприємства сміливо можна назвати елітну серію хлібобулочних виробів “8 Злаків”, до складу якої входить 8 видів борошна, а також соєві, пшеничні і житні пластівці, насіння соняшнику, кунжуту і коричневого льону, а також гречані і кукурудзяні зерна. Окрім неповторних смакових якостей, серія “8 Злаків” має лікувально-профілактичні особливості: підвищує розумову активність і працездатність організму, кріпить нервову систему, покращує роботу серця і системи кровообігу.

        ВАТ “Запорізький хлібозавод № 5” – це підприємство, яке не женеться за тимчасовою вигодою, а, вибудовуючи стратегію свого розвитку, орієнтується на головне – якнайповніше задоволення запитів споживача.